Jongen of meisje?

Het is altijd leuk om te horen dat iemand zwanger is. En voor degene die zwanger is, is het natuurlijk leuk om daarmee gefeliciteerd te worden… Ik hoorde van verschillende mensen dat ze dan heel graag een kaartje zouden willen sturen maar dat een originele kaart moeilijk te vinden was. Een van de redenen daarvoor was dat je op dat moment nog niet weet of het een jongen of een meisje gaat worden terwijl je toch al ‘het baby-gevoel’ wil delen.

Om de relatie te leggen naar een baby wilde ik een foto maken van de traditionele muisjes. Daarbij moest er een vraagteken op komen om aan te geven dat het geslacht nog niet bekend was. En dus moest er eerst flink wat monnikenwerk worden verricht: het sorteren van de blauw-witte muisjes en de roze-witte muisjes.

Foto van vraagteken gemaakt van muisjes
Zwanger – jongen of meisje?

Met de gesorteerde muisjes heb ik vervolgens de vraagtekens gemaakt: een vraagteken van blauwe muisjes op een achtergrond van roze-witte muisjes en andersom. Op deze manier ontstond er neutrale felicitaties voor een prille zwangerschap.

 

Foto van vraagteken gemaakt van muisjes
Zwanger – meisje of jongen?

 

De foto heb ik gemaakt met een softbox om het licht zo zacht mogelijk te maken. Om de schaduwen te verzachten heb ik een reflector gebruikt aan de andere zijde van het onderwerp.

De roze-blauwe en blauw-roze kaarten worden ongeveer even vaak verstuurd.

Waarom sommige mensen de ene versie kiezen en andere mensen de andere versie is een kwestie van persoonlijke smaak. Of wellicht hopen ze op een meisje en kiezen dan het roze vraagteken. Of juist de roze achtergrond? Of…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.