Pizza Fritta

Een pizza fritta is een pizza die in twee stappen wordt gemaakt. Eerst wordt het deeg (zonder beleg) gefrituurd waardoor de bodem al helemaal klaar is als deze wordt belegd met tomatensaus. Zodra de mozarella er overheen is verbrokkeld en er wat basilicum is aangebracht, wordt de pizza onder de grill geschoven en een paar minuten later al geserveerd.

Pizza Fritta
Heerlijke pizza fritta op een houten snijplank

Toen ik deze heerlijke pizza fritta’s had gemaakt brachten me die in een klap terug in de Italiaanse stad Milaan. Daar was ik met de oude vriendengroep als verrassing mee naartoe genomen door de enige niet getrouwde en kinderloze vriend van het gezelschap. Omdat we slechts een weekend in Milaan waren hadden we geen tijd om de stad ons helemaal eigen te maken. Toen we in een donker zijstraatje een groep mensen voor een winkel zagen staan, etend uit witte papieren zakjes, wilden we uiteraard weten wat daar zo lekker was.

De winkel bleek een bakkerij te zijn en wij bestelden met handen en voeten een van de lekkerste snacks die we ooit hadden gegeten. Nu ik zelf deze pizza fritta’s heb gemaakt weet ik eindelijk dat we dat hebben staan eten: pizza fritta. Een heel bijzondere herinnering aan een heel bijzonder uitstapje.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.