Zelf pasta maken is altijd een feestje op zich. De basis is altijd Italiaanse bloem (tipo 00) en eieren, maar vaak is het leuk en lekker om het pastadeeg vervolgens te kleuren met spinazie (groen), tomatenpuree (rood) of bietensap (paars). Het spectaculairst is de zwarte pasta die wordt gemaakt door het toevoegen van inktvisinkt aan het deeg.
Bij het maken en snijden van pasta moet altijd veel meel worden gebruikt om te voorkomen dat de pasta blijft kleven aan aanrecht, mes of aan de pastamachine. Bij zwarte pasta geeft dat witte meel altijd een leuk contrast. Na het bereiden (paar minuten in kokend water) van de pasta is deze dan gewoon weer inktzwart.
De inktvisinkt maakt de pasta niet alleen zwart maar ook een beetje ‘vissig’ waardoor de lekkerste recepten eigenlijk altijd uitgaan van een saus met vis of garnalen. In onderstaande foto heb ik het ‘vissige’ karakter als conceptfoto weergegeven door de zelfgemaakte pasta in de vorm van een vis neer te leggen op een houten werkblad.
En zoals altijd na een goede sessie voedselfotografie is de beloning na afloop een heerlijke maaltijd…
Geef een reactie