voedsel stop-motion

Om een stop-motion video (soms ook wel time-lapse genoemd) te maken, wordt er een flink aantal foto’s achter elkaar gezet. Hierdoor ontstaat er een springerig effect dat in een filmpje heel snel een korte samenvatting kan geven van een veel langer durend proces, in dit geval van het bereiden van eten. In de volgende YouTube video’s wordt getoond hoe dat in z’n werk gaat.

Macaroni uit de jaren 80

De enige echte pastaschotel die in de jaren ’80 veel gegeten werd was macaroni met een saus van gehakt, soepgroente en tomatensaus. In deze stop-motion film wordt het recept en het eindresultaat in een hoog tempo getoond.

Rauwe bietjessalade met feta peer en munt

Mijn favoriete salade: Jamie Oliver’s biet/peer salade met feta. In deze stop-motion video wordt voorgedaan in welke volgorde de ingredienten worden gesneden en gemengd.

 Appelflappen in een tosti-ijzer

Het maken van appelflappen met een… tosti-ijzer is heel simpel. In deze video wordt getoond welke acties je daarvoor moet ondernemen.

 

Thaise zoet-zure roerbakschotel Phad Priawan Phak

Zoals in deze stop-motion video wordt voorgedaan is het maken van een Thaise roerbakschotel is best makkelijk, zolang je alle ingredienten maar goed hebt voorbereid: groente snijden en de sauzen mengen. Vervolgens doe je alles in de juiste volgorde in de wok en klaar is de zoet zure groente schotel (Phad Priawan Phak)!

Pasta met kip, zes groenten en kruiden

Een heerlijke pasta schotel, ook van Jamie Oliver: pasta met kipfilet, groenten en kruiden. Deze stop-motion video laat zien welke ingredienten er in dit recept gebruikt worden en in welke volgorde ze in de pannen worden gedaan.

Een gedachte over “voedsel stop-motion”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blog over milieu-, technologie-, product- en voedsel-fotografie.