Frankenstein voedsel

In een artikel over genetisch gemanipuleerd eten kwam ik het woord Frankenfood tegen. Dit woord wordt met name door tegenstanders van het genetisch manipuleren van voedsel gebruikt en het is natuurlijk afgeleid van het monster dat Victor Frankenstein maakte in het klassiek boek van Mary Shelly.

Het woord Frankenfood inspireerde mij tot het maken van onderstaande foto: een gehandschoende hand met daarin een druipende tomaat. Of de tomaat gemodificeerd was weet ik overigens niet.

Aan de reacties van de mensen te merken is de thumbnail van deze foto op het eerste gezicht erg schokkend omdat niet direct te zien is dat het om een tomaat gaat (een hart? een lever?). De foto is daarom geplaatst in de rubriek ‘dirty’ (vies) op jpgmag.com.

Conceptfoto van genetisch gemodifceerd voedsel

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.