NOx emissiehandel gestopt

Zoals in een eerdere post beschreven gaat er van de NOx-emissiehandel geen financiële stimulans uit om te investeren in schonere verbrandingsprocessen. Daarmee is de NOx-emissiehandel eigenlijk gewoon mislukt.

Vandaag werd bekend dat de ministerraad heeft besloten om de NOx emissiehandel helemaal af te schaffen. Daardoor vallen ook de administratieve lasten weg bij de bedrijven die hieraan deel moeten nemen. Of eigenlijk: moesten nemen!

Handel in stikstofuitstoot stopgezet
NOx handel uitgebrand

Update maart 2012: de NOx-emissiehandel zal na 2013 stoppen, zoals beschreven wordt in het “beleidsvoornemen om de handel in stikstofoxiden in te trekken” van De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma.

Meer van dit soort milieuconceptfoto’s zijn te vinden in mijn portfolio op www.lovoto.nl.

 

Een gedachte over “NOx emissiehandel gestopt”

  1. Milieubeleid wordt steeds meer uitgekleed. Wordt het geen tijd voor verkiezingen? Dan is er een kans er mensen aan het bewind komen met een langetermijnvisie. De kans is in het huidige politieke klimaat klein, maar slechter kan het toch niet worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.