De wereld aan de binnenzijde – macrofotografie van electronische componenten

Bij het open maken van elektronische apparatuur zoals een videorecorder, een rekenmachine of een telefoon, kom je soms onverwachte en merkwaardige stillevens tegen die daarbinnen altijd verborgen hebben gelegen.

macro-foto-van elektronische componenten
De wereld in een calculator

Je opent dan als het ware een kleurrijke wereld van diodes, weerstanden, transistoren, LEDs en spoeltjes die ooit op een printplaat zijn gesoldeerd en daarna nooit meer hebben bewogen. En ook nooit meer door iemand zijn gezien natuurlijk. Met dat feit in je achterhoofd is het altijd leuk om zo’n scene nog eens vast te leggen voordat de spullen naar de afvalverwerker gaan.

In dit persoonlijke project heb ik die kleurrijke taferelen gefotografeerd met een macrolens tegen een apart belichte blauwe achtergrond waardoor de micro-scenes duidelijk konden worden vastgelegd tegen een illusie van een blauwe lucht. Hieronder een selectie van de foto’s die ik voor dit project heb gemaakt.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.