H2O in een waterbak

Een van de allerbekendste chemische formules is ongetwijfeld H2O, de formule van water: twee waterstof-atomen (H) en een zuurstof-atoom (O). Door die bekendheid van de meeste mensen met de formule kan ik deze ook gebruiken in mijn conceptfoto’s. Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan met de waterdruppels op een glasplaat en met de echte waterdruppel die in het water valt.

Om dit keer eens een andere invalshoek te nemen heb ik eerst de hele formule van water gemaakt van doorschijnende blauwe karakters (H2O) en die vervolgens allemaal tegelijk in een waterbak laten vallen. Zo werd deze ‘plons’-foto gemaakt.

Foto van het watersymbool H2O in water
Het symbool van water, H2O, spetterend in het water

Bij deze fotografietechniek bepaalt de flitsduur (enkele duizenden van een seconde) van de flitsers de mate van het stilzetten van de beweging in de foto, zolang deze maar volledig binnen de sluitertijd van de camera valt (ca. 1/200 s).

En op deze wijze werd het water fotografisch bevroren dat werd weggespetterd door het bekende symbool… van water!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.