Video van electronische componenten (persoonlijk project)

In mijn persoonlijk project ‘De wereld aan de binnenzijde – macrofotografie van electronische componenten’ (beschreven in een vorige blogpost) heb ik de electrische en electronische componenten gefotografeerd tegen een blauwe achtergrond. Deze componenten zaten in diverse electrische apparaten zoals in een videorecorder, modem, toetsenbord, telefoon of rekenmachine.

Het idee hierachter was dat je de veelkleurige werelden van printplaten, weerstanden, condensatoren etc. vrijwel nooit ziet omdat ze verborgen worden onder klepjes, deksels en afdekplaten van de apparaten. Toch zijn deze werelden vaak vlakbij omdat deze apparaten bijna dagelijks gebruikt worden. Door de componenten tegen een apart belichte blauwe achtergrond te fotograferen werd de illusie van een aparte wereld verder versterkt.

In deze video zijn een aantal foto’s uit dit project verwerkt. Uiteraard worden de foto’s begeleid door een electronisch muziekje…

De directe link naar het filmpje op YouTube: http://bit.ly/121aQnL

De video werd overigens gemaakt via Animoto.com: daar kan je foto’s uploaden en vervolgens een thema en een achtergrondmuziekje kiezen. Ze hebben verschillende soorten abonnementen waarbij zoals altijd geldt: hoe duurder hoe meer keuze en mogelijkheden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.