Speelgoedfoto – cirkel van Barbiepoppen

Na het fotograferen van speelgoedautootjes en meccano werd het tijd voor het fotograferen van echt meidenspeelgoed.

Wat ligt er dan meer voor de hand dan het fotograferen van Barbiepoppen? Gelukkig hebben we een heel huis vol met deze poppen, dus er was keuze genoeg. Het doel was om geen saaie Barbie-scene te fotograferen maar juist een wat verfrissender foto te maken.

Barbiepoppen in een cirkel als conceptfoto
Cirkel van barbiepoppen

Door de enorme hoeveelheid (blond) haar van de poppen ontstond de mogelijkheid om ze in een cirkel te leggen zonder dat er een achtergrond te zien is. Hierdoor zie je ook gelijk dat de poppen enorm op elkaar lijken, in de folders en in de poppenhuizen wordt dat wat verbloemd door de verschillende kleren die ze dan aanhebben.

Herhaling en symmetrie kan het concept van een foto een stuk sterker maken, vandaar mijn keuze voor de cirkel. Overigens ontstonden er direct nog een aantal cirkels: niet alleen de hoofden van de Barbies maar ook de ogen, neuzen en monden vormen elk hun eigen cirkel.

De keuze voor het vierkante formaat van de foto werd min of meer automatisch gemaakt: de cirkel past daar natuurlijk precies in! De foto werd speciaal gemaakt voor jpgmag.com’s ’toy’ photo challenge en haalde daar ook de bijbehorende blog post.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.