Foto van zonnecellen in de vorm van een zon op een witte achtergrond

Fotografie-tweets in 2014

Als je regelmatig twittert over de dingen die je bezighoudt dan heb je aan het eind van het jaar een soort tweet-jaaroverzicht. Hieronder heb ik een klein aantal van mijn fotografie-tweets over 2014 nog eens op een rijtje gezet.

Fotografie-tweets

De Panoramic Ball bleek later een succesvol crowdfunding project op Indiegogo. Tijdens het gooien van de panoramabal maakt deze 360-graden foto’s.

Een goedkoop lensje voor op je mobiele telefoon: de easy-macro lens. Inmiddels is er weer een nieuwe crowdfunding campagne gestart voor lensjes met andere vergrotingen. Een ideaal macrolensje voor je mobiele fotografie!

Een interessant interview door Martin Bailey met Don Komarechka over diens boek ‘Sky Chrystals’. Leuk om te horen hoe hij zijn foto’s heeft gemaakt, hoe hij de crowdfunding campagne heeft ervaren en hoe het drukken (twee keer…) van het boek uiteindelijk verliep.

De 360-graden panorama’s van Randy Scott Slavin zijn erg vervreemdend als je ze voor de eerste keer ziet.

Mijn ‘Do’ was opeens de ‘Do of the Day’ op OKdothis. De ‘Do’ was het maken van een foto met een rode lijn erop. Leuk om later al die foto’s met dit thema terug te zien in de OKdothis-app.

De dappere fotografe Eman Mohammed rapporteert het verborgen leed in de Gaza strook. Een prachtige TED Talk.

Er bestaan veel van dit soort fotoseries maar deze binnenstebuiten gekeerde teddyberen zijn wel heel bijzonder.

Het jaar 2014 is eigenlijk gewoon het ‘jaar van de drone’ geworden. Er worden steeds meer toepassingen voor gevonden (en gezocht!), ook op film- en fotografiegebied. De Domtoren van Utrecht op haar mooist.

De bovenstaand tweets komen alle van mijn account @wijnandloven

En wat was jouw eigen favoriete fotografie-tweet in 2014?


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.