conceptfoto op polkadot patroon op flamengoschoenen

Polkadot flamengoschoenen

Als je een een blouse of jurk ziet met een patroon van cirkeltjes, dan denk je natuurlijk gelijk: ‘ha! polka dots!’ Dot betekent ‘stipje’ in het Engels en de Polka is natuurlijk een dans – maar waar komt het stippeltjespatroon eigenlijk vandaan?
Het stippeltjespatroon is ontstaan in Engeland aan het eind van de negentiende eeuw. De Polka- dans was in die tijd ook erg populair maar men heeft nooit een direct verband gevonden tussen de namen van de dans en van het patroon op de stof. Het was in die tijd gewoon een modewoord dat in combinatie met andere woorden gebruikt werd. Van al die woorden zijn eigenlijk alleen de dans en het stipjespatroon blijven bestaan.

Polkadots op Flamenco Schoenen
Polkadots op Flamenco Schoenen op een ondergrond van… polkadots!

Een andere dans, de flamengo, wordt ook vaak sterk geassocieerd met de polkadot: de jurken die de danseressen dragen zijn vaak voorzien van het vrolijke polkadotpatroon. Ook de flamengoschoenen kunnen een polkadotpatroon hebben. In de conceptfoto hierboven is een dergelijk paar schoenen gefotografeerd op een vergelijkbare rode ondergrond met witte stippen. Ook de zolen van de schoenen zijn voorzien van polkadots om de foto compleet te maken!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.