To like or not to like

Een van de dingen die in korte tijd populair zijn geworden is het leuk vinden oftwel ‘liken’ van iemands prestatie, opmerking of foto op het internet. Dat kan dankzij Facebook heel makkelijk met de like-knop. Of met de ‘Vind ik leuk’ knop in de Nederlandse versie.

Het is makkelijk en snel om even op de ‘like’- knop te klikken als je iets hebt gelezen of hebt gezien. Echt commentaar hoeft dan niet meer te worden gegeven alhoewel dat natuurlijk nog steeds zeer welkom is.

Voor het thema ‘vintage’ op JPGmag heb ik daarom een toetsenbord gefotografeerd waarop het woord LIKE gevormd wordt door de verschillende toetsen. Dit om aan te geven dat we nog niet zo lang geleden een echt commentaar typten als we ergens iets van vonden. En ja, dat kostte natuurlijk wel meer tijd dan het klikken op de LIKE-knop!

Het woord LIKE  op een computer toetsenbord
De ouderwetse LIKE knoppen op een toetsenbord

Deze foto kan ook bekeken worden op jpgmag.com.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.