Paaskuiken voor een paaskaartje

Paaskaart met een geel paaskuikentje

Bij het bedenken van een conceptfoto is het handig om het concept dat je bedacht hebt eerst even heel grof te schetsen. Je ziet dan in een oogopslag of het idee haalbaar is en of er wellicht nog (grote) aanpassingen bedacht moeten worden.

De schets voor een conceptfoto

Een voorbeeld van zo’n eenvoudig schets staat hieronder. De schets werd op de iPad gemaakt met de app ‘Paper 53’. Voordeel van deze app is dat je verschillende pendiktes en kleuren kan gebruiken en natuurlijk ook dat de app een gum heeft en een undo-optie. Met dat gereedschap kan je een idee heel snel uitwerken met je vinger of een iPad stylus. Zelfs als je, zoals ik, niet kan tekenen.

Schets van paaskuikentje voor een paaskaartje
Schets van paaskuikentje voor een paaskaartje

Het idee was om een paaskuikentje sterk vergroot te fotograferen, met een macrolens dus. Met de oogjes en het snaveltje in het midden zou de rest van de foto dan helemaal geel zijn door de ‘veertjes’ van het kuikentje.

De conceptfoto

Bij het maken van de foto aan de hand van het bovenstaande concept bleken er twee aannames niet te kloppen:

  1. De meeste oogjes en snaveltjes van de paaskuikentjes bleken niet schoon maar rijkelijk voorzien  te zijn van een of meerdere klodders witte lijm.
  2. De kopjes van de kuikentjes waren verhoudingsgewijs te smal om ze de hele foto te laten vullen.
Testfoto van een paaskuikentje.
Testfoto van een paaskuikentje.

Op de eerste foto van het kuikentje zijn deze beide problemen goed te zien. De klodder lijm wordt door de vergroting (te) goed zichtbaar. Ook het feit dat een enkel kuikentje niet beeldvullend was wordt duidelijk met deze eerste foto.

Na wat uitzoekwerk bleken er gelukkig ook enkele kuikentjes in het verzameldoosje te zitten waarbij er niet al teveel lijm was gebruikt.

Het beeldvullend maken van het kuikentje heb ik gedaan door er andere kuikentjes omheen te leggen. Nu zie je dus in een wolk van gele ‘veertjes’ het kuikentje in de lens kijken. En de gele foto van het paaskuikentje was geboren!

Pasen_kuiken

Het bovenstaande kaartje van het paaskuikentje is via kaartje2go te versturen via deze link

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.