Kleurige foto met oude speelgoedautootjes

Twee manieren om gekleurde speelgoed-autootjes te fotograferen

In deze blogpost wordt uitgelegd dat eenzelfde serie voorwerpen op twee totaal verschillende manieren gefotografeerd kan worden.

Mijn versleten matchbox auto’s hebben duidelijk hun beste tijd gehad. Er is vroeger heel veel mee gespeeld en de sporen van de botsproeven en de zelfbedachte brandtesten zijn niet meer weg te poetsen.

Bij het vastleggen van deze speelgoedautootjes  is het aspect kleur erg belangrijk. Niet alleen zijn de verschillen tussen de auto’s daardoor nog beter zichtbaar, ook de slijtageplekken en de beschadigingen contrasteren mooi met de oorspronkelijke kleuren.

In de eerste foto zijn alle speelgoedauto’s heel dicht tegen elkaar aangelegd.

Conceptfoto van stapel speelgoedautootjes
Stapel van veelgebruikte speelgoedautootjes

Zo dicht, en zodanig in elkaar gepast dat te grote zwarte vlakken van de achtergrond werden voorkomen. Het quasi-chaotische beeld dat zo ontstond heeft wel wat weg van een kleurrijke (mini) sloperij! En eigenlijk is dat natuurlijk ook wel een beetje zo…

Een volledige andere beeld van de gekleurde autootjes kon worden gemaakt door deze  juist verder uit elkaar te zetten. De afstand tussen de verschillende auto’s moest daarbij wel overal ongeveer hetzelfde zijn.

Kleurige foto met oude gebruikte speelgoedautootjes
Oude speelgoedautootjes op kleurige kaartjes

Om de verschillen in kleuren te versterken werden de autootjes op kaartjes neergezet van ongeveer dezelfde kleur. Op deze foto staan maar liefst 15 speegoedautootjes die van bovenaf zijn gefotografeerd. Ook op deze foto zijn de sporen van het intensieve speelplezier nog duidelijk zichtbaar.

Naar welke foto gaat jouw voorkeur uit?

Uiteraard zijn er meer dan twee mogelijkheden om dit soort voorwerpen vast te leggen. De bovenstaande twee foto’s zijn als voorbeelden gekozen omdat ze allebei heel kleurrijk zijn maar toch op een heel eigen wijze de autootjes laten zien.

Beide foto’s zijn als echt kaartje te versturen via de website van kaartje2go.nl: Speelgoedkaartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.