Kruislings gepolariseerde engel

Om in de kerststemming te komen heb ik gisteren een kunststof kerstengel gefotografeerd door middel van kruislingse polarisatie (cross-polarisation).Daartoe heb ik de engel voor een wit computerscherm neergezet (dat is van nature al gepolariseerd) en heb ik de foto gemaakt met een polarisatiefilter voor mijn lens.

Doordat het plastic het licht ook kan polariseren op bepaalde plaatsen, ontstaat het onderstaande licht-effect. De standaard van de engel heb ik aangeflitst met een zgn. gridspot over de flits om de lichtbundel heel gericht te kunnen aanbrengen.

De foto staat op op de site van JPG in het thema ‘Once upon a holiday‘.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.