Collectie van roestfoto’s op Instagram

In een eerdere blogpost schreef ik over het fotograferen van roest en gecorrodeerde voorwerpen voor Instagram en handige tags (#) die je daarbij kan gebruiken. Het maken van dit soort kleurrijke roestfoto’s geeft mij vaak inspiratie en andere ideeën die ik dan in de studio verder uit kan werken.

De verzameling van deze vierkante (want: Instagram), met de iPhone gemaakte, roestfoto’s is inmiddels flink uitgebreid. Het leuke van deze foto’s is dat de roest-structuur soms lijkt op een figuurtje zoals een springend mannetje, een vogel of een vis. Andere roestfoto’s zijn juist abstracter en meer gericht op de vorm van de corrosie in relatie tot de gekleurde omgeving. Enkele voorbeelden van beide categorieeën:

Een video van een collectie van 33 van dit soort roest-foto’s uit mijn Instagram gallery staat hieronder. De collectie van dit persoonlijk project groeit nog steeds wekelijks maar het begin van het jaar is altijd een goed moment voor een samenvatting.

http://www.youtube.com/watch?v=F05_0gV0zDs

De video is gemaakt met Animoto.

Op Instagram ben ik: @wijnandloven of klik op het Instagram icoontje hieronder.

Instagram

Reacties

2 reacties op “Collectie van roestfoto’s op Instagram”

  1. R.loven avatar
    R.loven

    Heel leuk! Op den duur zou je alleen roestfoto ’s die ” iets voorstellen” op moeten nemen in de video.
    Ik weet weer waar vlekken die op iets lijken en een naam hebben gekregen zo nu en dan worden afgebeeld: de didu- pagina van de Volkskrant!
    R.

    1. Wijn avatar
      Wijn

      Goed idee, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.