De handigste ‘roest’ tags op Instagram

Instagram LogoOp Instagram is een enthousiaste groep Instagramfotografen (igers) continu bezig met het fotograferen van roestige voorwerpen, roeststructuren en gecorrodeerde objecten. Bij Instagram is het belangrijk om de juiste tags (#) aan je foto’s toe te voegen als je wilt dat meer mensen je foto’s kunnen zien.

Voor je foto’s met roestige onderwerpen erop, staat hieronder een handig overzicht van de tags die je bij deze foto’s kan gebruiken. Door het juist taggen kan je ook een ‘feature’ (vermelding) krijgen op het Instagram-account van de beheerder van de desbetreffende tag (bijvoorbeeld @paintmerusty voor #paintmerusty). Daardoor wordt je foto nog wat bekender onder meer Instagrammers, deze beheerders hebben namelijk vaak (veel) meer Instagram-volgers dan je zelf hebt.

#paintmerusty – roestige geverfde objecten of graffiti. Een populaire tag met beheerders die actief bezig zijn met het promoten van de foto’s van anderen d.m.v. ‘features’.

#paintdecay – ook hier kan je je roestige geverfde voorwerpen kwijt maar ook je ‘gewone’ Instagram paint decay fotoafbladderende verf-foto’s zonder roest. Heb je een goede roestige foto, vergeet dan ook niet #paintdecay_rusted te noemen! Ook paintdecay heeft een actieve beheerder waardoor je dus zomaar opeens vermeld kan worden in hun account.

#patina_perfection – verzamelt de foto’s van voorwerpen met een mooie laag roest erop (patina betekent laagje). Je ziet hier eerder foto’s van volledige voorwerpen dan abstracten en details. Maar goed, perfectie is natuurlijk subjectief…

#rustlord – is ‘created to ROCK rust’! Alles wat met roest te maken heeft kan hier worden Instagram roest foto met lijnengebruikt. Het is natuurlijk erg pretentieus om jezelf ‘lord’ te noemen maar de roestige foto’s in deze account spreken boekdelen. Afgeleiden van #rustlord zijn #rustlord_texturaunique voor roest met een duidelijke textuur en #rustlord_macro voor de roestfoto’s die, hoe kan het ook anders, met een macrolens zijn gemaakt.

#grime_lords – is bedoeld voor de wat ‘viezere’ foto’s van troep (grime betekent vuil), bij deze foto’s wordt over het algemeen wat meer gebruik gemaakt van overdreven HDR of van sterk contrastverhogend foto-effecten. Niet alle foto’s bevatten roestige voorwerpen maar in een oude, vervuilde omgeving is roest natuurlijk vrijwel onvermijdelijk… Voor de wat minder mooie roestige taferelen is dit een prima tag.

#rustlust – wordt ook veel gebruikt door de roestliefhebbers maar het is niet duidelijk wie deze tag onder beheer heeft.

#beautyofrust en #rustcollector – ondanks dat dit redelijk populaire tags zijn geldt hiervoor eigenlijk hetzelfde als voor #rustlust.

#flaming_rust – roestfoto’s met veel contrast en kleur, ze vragen om mooie en unieke foto’sInstagram roest met fietsketting van roest. Ook hier kan je vemeld worden in hun account.

#ig_rust – is een algemene Instagram roest-tag, hier kan je sowieso al je foto’s van verroeste voorwerpen, geroeste staalplaat of andere roestige onderwerpen kwijt.

Ook nog het vermelden waard is de donderdag: dan is het #rustythursday – een mooi moment dus om je roestfoto op Instagram te posten!

En tot slot: niet echt een populaire tag en ook niet echt een zuivere tag maar in het Nederlands kan je ook nog gewoon #roest gebruiken!

Dit waren de meest gebruikte roest-tags. Ben ik een tag vergeten? Gebruik dan het commentaarveld hieronder!Geroeste staalplaat met een abstract stuk roest

Vergeet trouwens niet om meerdere van toepassing zijnde tags aan je foto te hangen, dit is heel gebruikelijk en zo is de kans groter dat je foto ‘ergens’ wordt opgepikt.

Mijn roestfoto’s zijn te vinden in mijn Instagram account – @wijnandloven

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.