Internet dating zwart-wit conceptfoto

Internetdating – in een conceptfoto

Uit een recente CBS publicatie blijkt dat steeds meer mensen elkaar leren kennen via het internet. In de relatief korte tijd dat het internet bestaat is dit internetdaten snel populair geworden. Voor de periode 2008-2013 is uitgezocht dat ca. 13% van de partners die gingen samenwonen elkaar had leren kennen via het internet.

Na ontmoetingen via de familie, via de vereniging of via de opleiding staat het kennismaken via het internet nu op de vierde plaats in het rijtje van CBS. Duidelijk is ook dat de veertigers en vijftigers (tot 65 jaar) het grootste aandeel hebben in het online daten. Een andere trend is dat ook steeds meer gescheiden mensen hun nieuwe partner via het internet vinden.

In het begin waren de verhalen over internetdating vaak nogal skeptisch en kwamen vooral de negatieve kanten ervan in het nieuws. Nu blijkt dat in slechts in 10-15 jaar het internetdaten volwassen geworden is. Internetdating is voor veel mensen inmiddels een prima manier om een (veel) groter netwerk aan te spreken dan alleen de standaard kennissenkring. En zo hebben velen dus de (nieuwe) liefde van hun leven leren kennen via het internet.

internetdating conceptfoto in kleur

In de foto’s in deze blogpost wordt het internetdaten als een concept weergegeven. Twee computermuizen liggen met de verstrengelde snoeren naast elkaar op een ondergrond van apenstaartjes. Daarmee wordt de link gelegd naar de computer en het internet.

De foto boven dit artikel is een vrijwel zwart-witte foto waarop de computermuizen Apple-wit zijn gehouden. Op de foto hier vlak boven zijn de muizen juist gekleurd, heel stereotype roze en blauw.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.