housewarming conceptfoto voor kaartje

Houswarming conceptfoto

Een housewarming-feestje wordt vaak gegeven om het nieuwe of gekochte huis ‘in te wijden’. Bij zo’n feestje komen vrienden en familieleden langs om het nieuwe huis te bekijken.  De buren worden natuurlijk ook uitgenodigd, die kunnen dan gelijk kennis maken met de nieuwe bewoners en even spieken of hun eigen huis net zo mooi is als het nieuwe huis.

Ook een huis dat uitgebreid verbouwd is, kan tegenwoordig  rekenen op een houswarming. Eindelijk kan iedereen zien waar er al die tijd zo hard aan gewerkt is! En waar al dat lawaai vandaan kwam natuurlijk…

Housewarming concept

Om een concept te maken voor de term houswewarming ben ik dicht gebleven bij de standaard vorm van van een huis en bij de ouderwetse manier om dat op te warmen: met hout. Het hout werd aangestoken met lucifers dus het plan was om de vorm van een huis te maken van lucifers.

housewarming concept van hout
Housewarming concept: het huisje van gaten in hout.

De tekening van het huisje maakte ik door een flink aantal gaatjes in een plaat multiplex te boren. Dit stuk hout werd vervolgens zwart gemaakt met een gasbrander. Daarna werd in elk gaatje een nieuwe lucifer gestoken. Door het grote contrast tussen de verkoolde, zwarte achtergrond en de knalrode kopjes van de lucifers is de vorm van het huisje goed te zien.

Housewarming conceptfoto

Van het concept huisje-van-lucifers heb ik vervolgens een aantal verschillende foto’s gemaakt:

  • alleen maar nieuwe lucifers voordat ze werden aangestoken,
  • brandende lucifers met veel rookontwikkeling,
  • alleen maar verbrande lucifers – dus na afloop.

Uiteindelijk vond ik de foto van de brandende lucifers het best gelukt omdat het daar het duidelijkst is dat het om lucifers gaat. De foto met de uitgebrande lucifers vond ik te luguber voor mensen die heel trots zijn op hun mooie nieuwe huis…

Welke foto vind jij het leukst?

De bovenstaande housewarming foto met brandende lucifers is als papieren kaartje te versturen via deze link.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.