Foto van regenboog cupcake met gekleurde hageltjes

Regenboog cupcake – foto’s

Cupcakes van het cijfer 4 met gekleurde ondergrond
Cupcake 4!

Bij een verjaardag of partijtje hoort natuurlijk een lekker stukje taart of cake.

Voor een nieuwe serie vrolijke kinderkaartjes op kaartje2go wilde ik daarom een aantal foto’s van gekleurde cake-cijfers maken. De inspiratie daarvoor kwam van een ‘gewone’ regenboogcake.

Regenboog cake

Een gewone regenboog cake wordt gemaakt door een aantal dunne cakes te maken van verschillende kleuren cake-beslag. Na het afkoelen worden deze delen op elkaar gestapeld met jam of room ertussen. Vervolgens wordt de buitenkant besmeerd met chocola of bedekt met marsepein of fondant. De verrassing van de regenboogkleuren is dan des te groter omdat je aan de buitenkant niet kan zien hoe bijzonder de binnenkant van de cake is.

Regenboog cupcakes

Voor het vullen van een cupcake cijfervorm kon de stapel-techniek echter niet worden toegepast. Daarom heb ik de verschillende kleuren cake-beslag zo voorzichtig mogelijk in laagjes in de cijfervorm geschonken om de kleuren niet al te veel te laten mengen. Uiteraard zijn de laagjes niet helemaal recht en even dik geworden maar dat maakt de gekleurde cake-cijfers juist wat speelsers.

Om de kleuren van de cakes extra feestelijk te benadrukken zijn de cakes op een ondergrond van gekleurde hageltjes en andere taartversierders gefotografeerd.

De kaartjes die van deze foto’s zijn gemaakt, worden onder meer verzonden als uitnodiging voor een (bak)partijtje maar ook als felicitatiekaart voor een jonge koekebakker!

De foto’s van de cupcakes zijn opgenomen in mijn collectie ‘partijtjes’ op kaartje2go. Via die site zijn ze als echte papieren kaartje te versturen!

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.