Detail van de Jiwa Sayang hangers.

Jiwa sayang – hangers met een verhaal

Een leuke recente productfotografie-opdracht was het verzorgen van de foto’s voor de website van Jiwa Sayang. Dit is een online winkel in zelfgemaakte decoratieve hangers ‘met een verhaal’.

Fotograferen van de hangers

De wens van Jiwa Sayang was een ‘grijzige’ achtergrond om de kleuren van de hangers goed uit te laten komen. Daarbij zorgt zo’n neutrale achtergrond er natuurlijk ook voor dat alle kleuren zichtbaar blijven op de foto. 

Ook wilde de maakster de hangers per serie laten fotograferen voor het verkoopgedeelte van de site. Om het aantal beschikbare hangers te vergroten en ook om de achterkant van de hangers te laten zien hebben we een spiegel gebruikt. Deze spiegel stond vlak voor een witte muur en door het licht vanuit de softbox werden zowel de hangers als de muur verlicht. 

De hoek en en intensiteit van de belichting werden zo gekozen dat alle details van de hangers zichtbaar waren terwijl de witte muur via de spiegel als de gewenste grijze achtergrond fungeerde.

Fotograferen van het maken van de Jiwa Sayang hangers

Voor de website van Jiwa Sayang was het belangrijk om te laten zien dat de maakster van de hangers de kralen zelf ontwerpt en deze ook zelf beschildert met een heel klein kwastje.  Daarom hebben we enkele aanvullende foto’s gemaakt waarmee we het creatieve maakproces konden laten zien.

Ook werden de losse onderdelen gefotografeerd om te laten zien dat het maken van de hangers 100% handwerk is. Voor het fotograferen van deze details was een macrolens natuurlijk onmisbaar.

Het beschilderen van de kralen van de Jiwa Sayang hangers.
Het beschilderen van de kralen van de Jiwa Sayang hangers.

Edelstenen in de hangers

Omdat de hangers unieke edelstenen bevatten die elk een eigen verhaal met zich meedragen waren daar uiteraard ook foto’s van benodigd. Op de Jiwa Sayang site konden zo de edelstenen los worden getoond, dus voordat ze in de hanger werden verwerkt, en van een duidelijke beschrijving worden voorzien.

Een van de soorten edelstenen die in de hangers gebruikt worden.
Een van de soorten edelstenen die in de hangers gebruikt worden.

Verkoop van de Jiwa Sayang hangers

De foto’s van de hangers, de details en de edelstenen staan inmiddels op de site – we hopen uiteraard dat de foto’s helpen bij een goede verkoop voor Jiwa Sayang. Niet alleen voor de maaksters zelf maar ook voor de goede doelen die door de aankoop van de hangers automatisch gesteund worden!

Neem zelf eens kijkje op https://www.jiwasayang.nl/

Detail van de edelstenen in de Jiwa Sayang hangers.
Detail van de edelstenen in de Jiwa Sayang hangers.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.