De 10 populairste blogposts 2013

Aan het eind van het jaar worden traditioneel overal lijstjes van gemaakt. Zo ook van deze blog… Dit waren de populairste artikelen van 2013 op deze blog:

Roze babyshower voor een meisjeDe making-of BabyShower foto’s. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de foto’s van deze conceptfoto’s van ‘echte’ babyshowers zijn gemaakt.

 

 

Hoefijzer in een vleesbakjePaardenvleesschandaal. Een conceptfoto voor het paardenvleesschandaal dat aan het begin van 2013 de media beheerste.

 

 

OKDOTHIS app voor het delen van foto's Nieuwe sociale foto app OKDOTHIS – een blijvertje? Een recensie van de app OKDOTHIS met veel details over het gebruik ervan.

 

 

Reparatie jute zakken uit een Franse boerderijReparaties jute zakken – fotoproject. In dit persoonlijke project zijn de reparaties met draad en lapjes gefotografeerd van enkele generaties oude jutezakken uit midden-Frankrijk.

 

 

Conceptfoto van plastic soepPlastic Soep – geen lekkere soep. Een artikel over de grote hoeveelheid plastic die in onze oceanen ronddrijft. In sommige delen van de oceaan hoopt het plastic zich op: dit wordt de plastic soep genoemd, of in het Engels: Great Pacific garbage patch.

 

Watervoetafdruk - vervorming beeld door waterdruppelsWatervoetafdruk – vervorming door druppels. Dit artikel gaat over een watervoetafdruk waarvan niet zozeer de milieu-aspecten worden besproken maar eerder de breking van het licht door het water in deze conceptfoto.

 

 

Rauwe bietensalade met peer, feta en munt - het eindresultaatRauwe bietjessalade met feta peer en munt (Jamie Oliver) in een stop-motion video. Een blog met weinig tekst maar met een stop-motion video (YouTube) met bijbehorende voedselfotografie van mijn favoriete Jamie Oliver salade.

 

Foto met Hoya R72 infrarood filter - camera Hoe je een infraroodfoto met blauwe lucht maakt. Een uitleg over het omzetten van een kleuren-infraroodfoto naar een foto waarbij de lucht ‘gewoon’ weer blauw is.

 

 

Staal met roest op instagram wijnandlovenRust roest – foto’s en een kaartje van roest. Een artikel over een aantal foto’s van roestige patronen op staal.

 

 

 

Frituurijzer om deegbakjes mee te makenFrituurijzer – de speurtocht en de deegbakjes. Een merkwaardig voorwerp op een oude zolder startte een zoektocht op het internet waarbij uiteindelijk het antwoord via Facebook binnen kwam.

 

 

Dit waren de populairste blogposts van 2013 op deze blog, op naar 2014!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.