YouTube to mp3 converter

Soms heb je geen tijd of mogelijkheid om naar een YouTube video te kijken maar wil je wel graag naar het bijbehorende geluid luisteren als mp3. Bijvoorbeeld bij presentaties, hangouts of videocasts waar verder geen interessante beelden bij worden getoond en die je later op je mp3 speler of op je mp3 autoradio wil beluisteren.

Foto van Sennheiser in-ear koptelefoon op witte achtergrond
Sennheiser in-ear koptelefoon

Voor het omzetten van YouTube video’s naar mp3 gebruik ik altijd het kleine programmaatje: YouTube to mp3 converter van MediaHuman.
Dit is een gratis en heel intuitief programma voor Windows of Mac dat deze taak keurig op de achtergrond uitvoert. YouTube to mp3 converter heeft mij nog nooit teleurgesteld en de mp3 die op je harde schijf wordt opgeslagen is altijd prima af te spelen.

YouTube to mp3 converter

Als je de YouTube URL kopieert en klikt op ‘paste url’ of het adres sleept vanuit de adresregel naar de ‘drop zone’ dan gaat het downloaden en omzetten naar mp3 eigenlijk vanzelf.

Oranje USB stick op witte achtergrond
USB stick

Afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding en de grootte van de YouTube file, een keurig mp3 bestand beschikbaar om nog eens terug te luisteren. Gewenste bitrate, opslag-locatie en dergelijke zijn uiteraard naar wens in te stellen.

YouTube to mp3 converter heeft nog diverse andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het omzetten naar AAC (M4A) formaat maar ik heb hierboven alleen beschreven hoe ik het programma gebruik.

2 gedachten over “YouTube to mp3 converter”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.