Rauwe bietjessalade met feta peer en munt (Jamie Oliver) in een stop-motion video

Mijn favoriete Jamie Oliver salade is de rauwe bietensalade met feta, peer en munt uit het boek Cook with Jamie (‘Koken met Jamie’). Het leuke van deze salade is niet alleen dat de smaken van de ingredienten zo mooi bij elkaar passen maar ook dat het recept zo snel te maken is.

In bovenstaande foto’s zijn enkele stappen te zien tijdens het maken van de salade: van de beginfoto waarop te zien is dat alle ingredienten klaar liggen tot de laatste foto waarop te zien is dat de salade helemaal klaar is.

Door alle stapjes tussendoor ook te fotograferen en vervolgens al deze foto’s achter elkaar te monteren, ontstond er een ‘stop-motion’ of time-lapse filmpje die het maken van de hele salade laat zien in 40 seconden.

Het filmpje begint met het schillen en snijden van de gekleurde bietjes en de peer, dan volgt het verkruimelen van de feta en de munt, het aanmaken van de dressing (oliijfolie en citroen) en het filmpje eindigt met het bij elkaar voegen van alle ingredienten.

Directe link naar deze video op youtube: http://youtu.be/wfjY-vF-Go4

Het hierboven genoemde boek van Jamie OIiver op Bol.com: Cook with Jamie.

De rode, gele en geringde bieten komen van de biologische groetenboer.

Er staan op deze blog nog meer stop-motion filmpjes met diverse gerechten: link.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.