Zwart-wit landschap van savooiekool

Soms hoef je het helemaal niet zo ver te zoek als je een landschapfoto wil maken. Ahoewel: de onderstaande foto is geen echt landschap maar eigenlijk een micro-landschap. Het onderwerp lag gewoon in de keuken: het is een abstracte macro-foto van een blad van gewone groene savooiekool!

De nerven van het blad lijken een soort wegen- of rivierennetwerk te vormen, alsof je vanuit een vliegtuig naar een mysterieus land ver onder je zit te kijken. Dit effect wordt nog verder versterkt doordat de van oorsprong groene foto naar zwart-wit is omgezet.

Zwart-wit foto van een landschap op een blad van een savooiekool
Zwart-wit landschap op een blad van een savooiekool

Savooiekool (brassica oleracea) is een van de oudste koolsoorten die nu nog in de winkel liggen. Deze kool komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en in de Italiaanse keuken wordt er nog altijd veel gekookt met deze groente. De gerechten die met deze kool gemaakt kunnen worden variëren van salades tot koolrolletjes en van roerbakschotels tot pasta’s.
Voor het maken van bovenstaande foto is het koolblad is extra donker en glimmend gemaakt door het kort van tevoren te blancheren. Hierbij wordt het blad kort in kokend water gehouden. Voordeel daarvan is niet alleen dat het uiterlijk verbetert maar ook dat het blad wat zachter wordt waardoor het platter komt te liggen. Daardoor is het beter te fotograferen omdat onscherpe delen makkelijker vermeden kunnen worden.

Kortom, voor een bijzondere landschapsfoto hoef je soms niet verder te reizen dan naar je eigen keuken!


Werkaandemuur.nl foto Savooiekool in de zitkamer

In de foto’s hierboven en hieronder zijn een tweetal kamers te zien waar de savooiekool-foto (virtueel) is opgehangen: een moderne en neutrale witte omgeving waarin alleen een design-stoel staat en een slaapkamer met veel grijstinten.

De foto is namelijk te bestellen op aluminium, canvas, Xpozer of als (ingelijste) poster via Werkaandemuur.nl.

Werkaandemuur.nl foto Savooiekool in de slaapkamer

Beide foto’s linken ook naar de desbetreffende pagina op Werkaandemuur.nl.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.